La curiositat com a camí per aprendre
Educació Infantil consta de 3 cursos: 4t, 5è i 6è (3 anys, 4 anys i 5 anys). En aquesta etapa és important que l'infant sigui el subjecte actiu del seu propi aprenentatge, manipulant i experimentant. Per aquest motiu, treballam amb diferents metodologies.
Festa dels padrins
A final del curs escolar es fa un petit homenatge als nostres padrins que tanta ajuda ens proporcionen. Aquest dia es fan actuacions i es fa entrega d’un detall fet pels nins i nines. A continuació, amb l’ajuda de les famílies es fa un berenar per tothom.
Centre de dia
Les visites al centre de dia per a persones grans de la nostra barriada afavoreixen el desenvolupament emocional i social dels infants, ja que els permeten establir vincles intergeneracionals i aprendre valors com l'empatia i el respecte. A més, milloren les seves habilitats comunicatives i la capacitat d'adaptació a diferents contextos. Aquestes experiències enriquidores afavoreixen el seu creixement personal i social.
Tallers de pares
Espai on els pares participen en tallers, xerrades i activitats dissenyades per a donar suport al seu rol com a primers educadors dels seus fills. Aquesta col·laboració entre l'escola i els pares enforteix el vincle entre totes dues parts i promou un desenvolupament integral en els infants.
Autoconeixement personal
A través de moments de relaxació és promou el benestar emocional, l’autoregulació i la reducció de l'estrès. Aquesta pràctica els ajuda a desenvolupar habilitats d'autoconsciència, empatia i maneig d'emocions, creant un ambient propici per a l'aprenentatge i la convivència positiva en el col·legi.
Vida interior
Adaptant-se a la seva edat, mitjançant diferents activitats, aquest és un espai que preten ser una ajuda a la vida de fe intantil. D'aquesta manera, els nins aprenen a conèixer a estimar a Déu de manera senzilla i propera.
Vivim el Nadal
Nadal és un moment especial ple d'amor i alegria, celebrant el naixement de Jesús. Els nens participen en diferents activitats com decorar l’arbre de Nadal, cantar nadales, fer manualitats relacionades amb l’època. Amb aquesta celebració es fomenta l’esperit nadalenc, promouen la creativitat i enforteixen els llaços entre la comunitat educativa i les famílies.
Pensament computacional / ABN
El mètode ABN fomenta el càlcul mental i l'ús de materials manipulatius per comprendre les operacions bàsiques mitjançant descomposicions i agrupacions de nombres. Paral·lelament, el pensament computacional es desenvolupa a través de jocs de codificació i resolució de problemes, millorant les habilitats cognitives dels nens. Ambdues metodologies preparen els estudiants per al món digital, promovent el pensament crític, creatiu i la comprensió lògica. Aquest enfocament flexible afavoreix l'aprenentatge actiu i la capacitat de resoldre problemes.
ABP
L'Aprenentatge Basat en Projectes és una metodologia que implica la realització d'activitats i projectes que integren diversos continguts curriculars entorn d'una temàtica o problema central. El ABP promou un aprenentatge significatiu i contextualitzat, on adquireixen habilitats i coneixements de manera pràctica per al dia a dia promovent l’autonomia, la col·laboració i el treball en equip a l'aula.
Racons i ambients
Els racons i els ambients són estratègies educatives dissenyades per promoure el desenvolupament integral dels nens. Els racons ofereixen activitats específiques que els alumnes del mateix grup classe exploren, mentre els mestres els donen suport. Els ambients, permet treballar conjuntament a les 3 edats alhora, triant espais d'aprenentatge que fomenten la creativitat, la motricitat i el llenguatge. Els grans ajuden als petits. Ambdues estratègies afavoreixen l'autonomia i l'interès per l'aprenentatge.